ARHIIV

08/11/2017

Rohkem värvi

Mul tuli hirmus tuju osta kirbukalt kaks vana tooli ja need üle värvida. Olen kaua mõelnud, et kas need kuulsad kriidivärvid tõesti katavad nagu räägitakse. Ja kui mul tuju tuleb, siis ma pean kohe tegutsema.

Mul on olnud pikemat aega heledate toonide (loe: valge) hullustus peal, aga nüüd tekkis tahtmine tuua meie ellu rohkem värve. Ma ei kujuta ette, kas see on nii, aga mulle tundub, et kui mul on hinges olukord rahulikum, siis tahan näha enda ümber palju värve ning kui mu hinges hoopis keeb, siis proovin ma valge sisustusega seda tasakaalustada... Kummaline, aga hetkel mulle tundub nii.

Otsustasin, et kuigi kodu üldmulje on ja jääb heledaks, siis teen oma kätega igasse tuppa midagi värvilist. Pean silmas mööbliesemeid nagu näiteks kapp, tool, laud jne.
Kõik algas toolidest. Kuna piparmündirohelist värvi polnud poes valikus, siis mõtlesin poovida sinisemat tooni. Kasutasin Rustoleum Belgrave värve. Tulemus jäi ikka suht sinine. Tahtsin, et toolidel oleks ka omavahel toonivahe, aga musta juurde segades jäi teise tooli lõpptulemus täiesti roheline. Ma jäin tegelikult enavähem rahule, aga ega võib juhtuda, et värvin tumedama tooli millalgi üle. Esimene katsetus siiski. Iseenesest mulle väga meeldib, et kõik toonid on n.ö. hallika varjundiga ja tuhmid. Kes oleks arvanud? Mõni aasta tagasi arvasin, et hall on kõige koledam...

Värvi jäi üle, sest millegipärast ma ostsin viis korda rohkem värvi kui vaja ja nii ma siis sattusingi hoogu. Ma ei suutnud vastu panna ja tahtsin meie valgele kapile uue välimuse anda.  Projekti alustades polnud mul terviklikku pilti silme ees ehk siis ma ei teadnud tegelikult, mida ma täpselt teen. Iga päev tuli uusi mõtteid ja nõnda järjest katsetasin.
Lapsed on mööbli värvimisest väga võlutud, Lennart valis välja roosa värvipurgi ja ootab juba teist nädalat, et tema toa tool värvitakse roosa ja sinise seguga. Eks ma proovin siis tal lasta oma fantaasia ellu viia ja tal päris ise omale tooli tuunida. Mulle tegelikult meeldib teha selliseid asju, mille konkreetset tulemust ma ei oska ette näha.

Uued projektid ootavad, samal ajal on vaja külmadeks ilmadeks lastele villased sokid valmis kududa! 

1 comment:

  1. Väga äge!
    Mõnele kohe on antud andekust kamaluga...

    ReplyDelete