ARHIIV

18/09/2017

Kui pole blogisse jõudnud...

... See ei tähenda, et mul poleks midagi kirjutada. Ikka on! Aga ma olen kogemata nii pika pausi sisse jätnud, et ei oskagi kuskilt alustada.

Ilmad on jahedad, suvest pole enam haisugi. Sel aastal oleme kandnud erakordselt palju vihmariideid. Aga septembrikuus - kõik on uus, eks?

Minu suvepuhkus lõppes juba ammu ära, naasesin rõõmsalt lasteaeda tööle augusti esimesel päeval ja arvasin, et see sügis on tavaline sügis nagu ikka. See tähendab minu jaoks, et ilma suurtemate muutusteta. Eelmisel aastal ju näiteks samal ajal läks meie suurem laps esimesse klassi ja mina sain uue töökoha ning jaksasin käia avatud ülikooli kursustel, ostsime mulle minu esimese auto ning kõige tipuks - meie pere sai kahe kassi võrra rikkamaks.

See aasta pole päris nii muutusterohke, aga et elu poleks hall ja igav, siis võin öelda, et vahetasin sel kuul töökohta. Õigemini keeldusin minemast sinna lasteaeda tööle, kus on suured hallitusprobleemid ja täiskasvanud vahetuvad igal nädalal, sest enamik haigestuvad koheselt! Mida ma siis oleksin pidanud tegema?

Hakkasin hoopis asendusõpetajaks! Töötan maakonnas, kus on 22 kooli, seega olen iga nädal erinevas koolis. Kindlasti on selline "iga päev uues klassis"-töö raske, kuid ma tahan sellel alal kogemust. Eks näis, mida kõike põnevat selline töökoha muutus endaga kaasa toob. Siiani olen positiivselt üllatunud. Eelmisel nädalal võeti mind kui asendajat väga positiivselt vastu. Nii õpetajate kui ka õpilaste poolt.

Täna sain vastukaaluks tunda, kuidas siis uut inimest proovile pannakse. Küll valetati, räägiti peale, vahetunnil hõiguti nimepidi ja üritati aknast ronida tagasi klassi... Tegemist oli siis neljanda klassi õpilastega. No ütleksin, et päris korralik vastuvõtt. Ma mõtlesin küll tol hetkel, et õnneks selle klassiga veedan ainult tänase päeva. Pikk naer... Aga kõik ülesanded saime siiski kenasti tehtud. Nii et lõpp hästi, kõik hästi!
Ilusat töönädala algust teile ka!

2 comments:

 1. No nii ilusa õpetaja sõna tahavad kindlasti kōik kuulata! :D
  Pikka närvi sulle! (Vähemalt pole sul 26 last klassis nagu minu 4-ndas klassis käival plikal? 😉)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selles klassis oli kusjuures nimekirjas 25 õpilast!

   Delete