ARHIIV

14/11/2016

Olen haige, koon sokke

Eks kudumine on omaette haigus, aga seekord olen ma lausa päriselt haige (mitte niisama käsitööst sõltuvuses). Alustasin eelmisel nädalal villaste sokkide kudumisega. Tegin Lennartile sokid valmis ja alustasin ka Eleanora esimese soki kudumisega. Saingi enamvähem ühe soki valmis, aga see värk jäi pooleli, sest juhtus nõnda, et jäin nädalavahetusel haigeks.

Ma ei haigestu ju niisama grippi! Mul pole küll aega haige olla! Seekord see mõtteline jõud eriti ei aidanud... Nagu korralik tööinimene ikka - haigestusin muidugi vabadel päevadel. Terve laupäevase ja pühapäevase päeva olin ma ainult pikali. Võite nüüd ette kujutada meie uhket isadepäevatorti ja prallet, aga ei. Lapsed andsid isadepäeva hommikul isetehtud (lasteaias või koolis meisterdatud) kaardid issile ja hiljem käisid nad kolmekesi kelgutamas (seni kuni mina lihtsalt voodirežiimil olin). Eile hakkas mulle selginema, et ma ei lähe ilmselt täna veel tööle. Käisin arstil ja ta andis mõista, et heal juhul lähen neljapäeval tööle.

Mul on vist angiin. See selgub lähipäevil. Täna on tegelikult juba vaikselt inimese tunne, hoolimata sellest, et kurk on megavalus (vähemalt pole mul enam 39 palavik). Ja kuna midagi võiks nüüd ju teha... Siis otsustasin Eleanorale lõpuks ka teise soki valmis kududa...

Maru jama on ikka teha teist sokki kui pole kirjutanud üles märkmeid esimese soki kohta. Eriti minu jaoks, sest ma teen iga kord suht oma peast neid ridu ja kahandamisi... Aga nüüd pean lihtsalt kogu aeg kontrollima ja arvutama. Ja lootma, et sai õige! Seega soovitan ka teistel käsitöö tegijatel ikkagi paberile silmuste/ridade/jaotuste/kahandamiste arv kirja panna. 
Telefonipilt Eleanora vikerkaarevärvi poolikust sokipaarist. Nii ilusad toonid, et tahaks lausa endale ka teha sellised sokid.

2 comments:

  1. Ma ostsin endale lisaks teise sukavarraste komplekti, et samal ajal järgemööda kududa saaks ning hilisem arvutamine, mõistatamine ja harutamine peaks nüüd vähem tõenäolisem olema. Kui ma muidugi suudan kudumisega üldse tegeleda, mul on lapse sokid juba väga pikka aega poolikult pealehakkamist ootanud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on samuti kaks paari neid samasuguseid vardaid, aga millegipärast ei viitsinud ma antud korral kohe teist sokki vaheldumisi kududa.

      Delete