ARHIIV

12/10/2016

Õpin ööune arvelt

Kuulasin just kolm (!) tundi netiloenguid... Kui lapsed magavad, siis suudan enamvähem keskenduda. Sellepärast ma olengi väga range ja ajan nad juba kell üheksa vooditesse. No, kui ma poleks täna tööl olnud ja õhtul koolis käinud, siis võibolla oleksin jaksanud tähelepanulikumalt internetist eripedagoogika ajalugu kuulata... Kuigi füüsiliselt ma ei tunne väsimust, on mul kohati hoopis selline tunne, et hinges tahan natuke vaikust, isegi autoga sõites ei suuda ma raadiost mitte mingitki mula kuulata.

Planeerisin juba nädalavahetusel loenguid kuulata (9 tundi juba kuulatud!), aga (vabandused, vabandused...) kes siis ikka viitsib arvuti taga istuda kui on võimalik kõike muud teha nagu näiteks kasvõi kiisusid imetleda. Aga praegu kirjutasin vähemalt endale piisavalt märkmeid üles, nii et parem kui mitte midagi.

Meil on nimelt koolis selline süsteem, et nelja-viie nädala jooksul peab ära kuulama 15 tundi loenguid ja lisaks lugema ühe raamatu läbi ning siis tuleb kohe novembri alguses kaks eksamit nende põhjal sooritada. Iseseisev õppimine kodus on mugav - õpi, kuna tahad. Kuid teisalt nõuab see pingutust ja eelkõige iseenda sundimist ning ka oma aja planeerimist (eriti pere ja töö kõrvalt).

Täna jälle poole ööni arvuti taga istudes sõin muidku magusat ja nüüd on kell juba üks öösel ning mu uni on vist lõpuks kogunisti läinud.

Ma isegi ei tea tegelikult, mis mu õpingutest pärast seda aastat saab, mul pole enam täpset plaani, vaid tahan sooritada siin avatud ülikoolis võimalikult palju kursuseid ja võimaluse korral ka tööl käia nagu praegu. Tean lihtsalt, et seda eripedagoogika kursust oleks hiljem nii või teisiti vaja olnud. Ma nii loodan, et saan oma soome keelega hakkama. Ja kui ei saa, siis peab midagi muud välja mõtlema.

Mulle meeldib õppida neid asju, mida mul on reaalselt vaja edaspidises elus. Minu meelest kõik pedagoogikaga seotud info on lastega peres rohkem kui teretulnud. Muidugi tekib mul kohati tunne, et appi kui valesti ma enda lastega mõnda asja olen teinud, aga noh... Eks kogemus ka õpetab.

Tegelikult ma ootan hetkel und (ja ega see siin ekraani taga passides ei pidavatki tulema!), ma mõtlesin, et kirjutan veidike blogi ja siis proovin mõni tund ikka enne tööle minekut tukkuda!

No comments:

Post a Comment