ARHIIV

06/08/2016

Minu piinlikuim hetk - parklast väljumine

Mulle tundub, et suvi on läbi. Ilmad on kahtlased, meie suve tipphetk - pulmad said peetud, lapsel algab nädala pärast kool. Ja siis ongi juba jõulud ja aasta läbi. Kiirelt läheb see aeg. Mõelda vaid, vanem laps saab juba 7! Oot... kui vana siis mina õige olen?

Panime auto müüki ja saimegi selle üsna kiiresti maha müüdud, oli plaan mulle kunagi sügisel väiksem osta. Hetkel on natukene "masuaeg" pulmade tõttu, aga seda oligi arvata, et arveid peab ka millalgi tasuma. Tuleb lihtsalt natukene vaikselt võtta, mitte priisata.

Julgen näidata lõpuks enda (ilmselt kogu universumi) kõige häbiväärsemat parklast lahkumist. Teine päev kui blondiinil olid load:
(Ärge väga kõvasti naerge, mul on niigi piinlik.) Ega siis midagi. Tulin autost välja, ma ei tea, mida ma tegin. Seda küsisid ka pealtvaatajad - "Kuidas sa selle auto sinna NIIMOODI said?" Aga lõpuks üks onu aitas lihtsalt korralikult tagurdades mu sealt välja. Oi, ma olin närvis ja pahane enda peale. Eriti piinlik. Väga häbi.

Natukene halb variant on see, et ma ei saa nüüd autosõitu harjutada, aga saan hakkama paar kuud. Ahjaa, Soome "ARK" ehk Trafi ei ole ikka mu õiget juhuluba koju saatnud. Helistasin sel nädalal paar korda sinna ja pidin aru pärima, et mis toimub. See ankeet mu uue allkirjaga oli kuhugi vedelema jäetud. Tundub, et miski ei edene kui ise tagant ei utsita. Digimaailmast on asi siin Soomes elades väga kaugel.

Aga kui autot pole, siis pole muret ka - et läheks katki või ma midagi rumalat teeks. Närvid saavad mõnes mõttes puhkust, sõitmine on ju nii vastutusrikas asi. Nüüd olen sunnitud siis jälle rattaga sõitma ja jalgsi kõndima, üllatavalt kähku harjusin autoga ära ja jõudsin maru mugavaks muutuda.

Aga tuleviku suunas mõeldes, siis on meil ees esimesse klassi astumine ja lapse sünnipäeva tähistamine. Jah, kasutan võrmi "me", sest me tahame ta ikka vähemalt esimesel koolipäeval koos kooli saata. Võibolla paar nädalat veel - kuigi tean, et tal on koolitee juba ammu selge. Siin vist ei tehta esimesest koolipäevast suurt sündmust, aga ma kavatsen ikka lapsele koogi teha ja seda päeva tähtsalt tähistada.

Järgmisel nädalal peab lapsele ostma valmis koolikoti ja pinali. Muud pole vaja. Siis on tema valmis õppeaastaks. Mina ise olen aga saatnud laiali igasuguseid töökuulutusi erinevatesse kohtadesse ja vaadanud veel lisakoolitusi ja kursuseid, koole (jne) kuhu võiks minna. Hetkel aga võtan rahulikult, sest tahangi vähemalt esimese kuu kodus olla ja vaadata, kuidas see koolielu lapsele mõjub.

Aga tegelikult enne kui minu jaoks ametlikult suvi läbi saab, siis toimub Soomes suur eestlaste suvefestival - täpselt nädala pärast! Kes veel pole osalenud facebooki blogiloosis, siis kliki pildile! Loosi läks 5+1 piletit!
Kliki SIIA

4 comments:

 1. Peale seda, kui ma ühe korra kellegi teise autot kinnises parklas kriimustasin (sai ka teatatud), hoidsin suure kaarega sellistest kohtadest mööda. Ainult viimases hädas sõitsin kitsasse parklasse ja, siis ronisin ka võimalikult kaugele korrusele. Väljas parkisin kasvõi km kaugusele. Peaasi, et ruumi oleks palju. Harjutamisega kasvatasin enesekindlust ja skilli ning nüüd pargin, kuhu tahan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma kardan ka hullult seda, et teisi mõlgin. Aga Prisma parkla oli hommikul kl 9-10 ajal suht tühi ja ma suutsin ikka kõige halvema koha peale parkida.

   Delete
 2. noh - nii 20 aastase juhistaazig juures ma EI saa sellise parkimisega päris kindlasti hakkama, kui ka väga harjutaks - kindlasti teeks mingi mõlgi ära!

  ReplyDelete
 3. Kahjuks me ilma kriimudeta ei pääsenudki! Kartsin, et mõlgin veel pildil oleva halli auto ära kui edasi oleks roolinud.

  ReplyDelete