ARHIIV

12/08/2016

Jutupaus

Ma tegin täna esimest korda elus lihapirukaid õlis ja maru head tulid. Välimus välimuseks - aga maitse! Ei tea, kas on imelik kui ise teen, söön ja kiidan... Miks ma neid varem pole teinud? Ilmselt sellepärast, et mul läks päris mitu head tundi aega ja kokkuvõteks mässasin ma maru kaua köögis.

Kõigepealt tuli teha valmis taigen, siis täidis, seejärel sai voolida pirukad ja lõpuks kõige ohtlikum osa - panna need õlipotti. Ja mis kõige jubedam... Köök oli nagu plahvatanud. Seekord oli see küll seda väärt. Tegin kartulisalatit ka ja selle kõrvale sobisid need pirukad väga hästi.

Tuli kohe ehtsa koduperenaise tunne, aga iga päev ma küll nii palju ei viitsi kokata. Kui päris aus olla, siis midagi läks ikka nihu ka nagu minu puhul kombeks. Suur lõikelaud sulas natuke üles ja plastmasstangid samuti...

Huvitav,  et retseptides pole kirjas näiteks - lihapirukad küpsetad 20-minutiga valmis, aga kööki koristad veel 3 tundi hiljem...

1 comment:

  1. Ma olen elus vist 3x kaneelirulle teinud (otsast lõpuni), aga õlis tehtud lihapirukaid mitte! Kusjuures kiidan ka- ämm ütles et ta pole paremat kaneelirulli saanud 😀 Nii et ma täitsa usun et need lihapirukad ka head on! Mmm... See tuletab mulle meelde et meil on täna Tartus Toidufestival! 😜

    ReplyDelete