ARHIIV

24/06/2016

Jaani piknik

Jaanituld me ei läinudki koos perega vaatama. Pole nagu eriti pettunud ka, no ei viitsinud minna. Jaanipäeva ilm jõudis lihtsalt kohale ja mingil hetkel märkasime, et väljas sajab vihma. Meil oli suht rahulik jaanipäev, lapsed vist ei saanudki aru, et mingi erilisem päev oleks olnud. Külalised käisid kiirelt õhtust söömas, aga sellega see asi piirduski. 

Jaanitralli asemel käisime me hoopis hommikul paar tundi ratastega sõitmas, ostsime Subwayst saiad ja tegime väikese pikniku rannas. Seal on nii palju näljaseid ja julgeid parte, et me (eesotsas ikka mina!) kartsime lausa, et ründavad. Nagu pildilt näha:
Kuskilt lugesin, et Subway võikus on sama palju kaloreid kui burgeris, aga noh... Ei oska kommenteerida, ma olen ainult sööja rollis, keda need kalorid eriti ei huvita. Mulle on hullult maitsema hakanud see Italian Spicy "subi". Ikka jalopeno, piprajuustu, hapukurgi, sinepi ja tavalise pipraga (pluss muud kohustuslikud tavalised salativärgid). Olen vist 10 korda seda viimase kuu aja jooksul söönud. Huvitav, kas mu salsa söömise sõltuvus vahetub Subwayga? No tegelikult ei usu, alles eilegi sai salsat söödud... Täna oleksin ka tahtnud, aga poed pandi enne kinni. Isu tuli liiga hilja. Tavaliselt ma söön lolli harjumuse tõttu õhtuti kõike erinevat jama, mida poleks tegelikult vaja. Hetkel on mul kapi peal näiteks Bounty, Mars, Snickers, Twix, Tupla. Jah, need on varsti kõik minu kõhus. "Sinne meni" ütleksid soomlased selle kohta.

Lapsed juba magavad (tavaliselt lähevadki 20-21 ajal magama, olgu nädalavahetus või mingi muu päev, režiim peab ikka võimaluse korral säilima), mina kirjutan siin blogi ja ilmselt lähen ka varsti unedemaale ära. Jaanipäeval ongi kõige turvalisem variant üldse toas püsida, sest statistika järgi juhtub Soomes jaaniööl kõige rohkem tapmisi ja uppumisi. 

Seega ärge minge purjus peaga ujuma ega rooli taha! Ma lubasin muide kõikidele sõpradele, et kui load saan (loodame, et ikka saan!), siis harjutamise mõttes võin esialgu kaine juht olla. Ja ma ostan endale kindlasti roosa parkimiskella. Tähtsad asjad ikka esimesena...

No comments:

Post a Comment