ARHIIV

25/06/2016

Esimene magamata öö pulmade pärast

Ja nii palju siis läkski mööda enne kui stress minust võimu võttis. Jäin täna hommikul kell 5 magama. Pidin mõtlema ja disainima ja muidugi just täna öösel jälle planeerima kõike. Ei mõjunud ükski asi (rohi), millega ma tavaliselt magama jään. Nii raske kui ei saa kontrollida kogu maailma! Minu probleem on see, et ma pole saanud kindlaid vastuseid päris kõikidelt ja mitu pisiasja oleneb hoopis teistest inimestest. Aga eks ma üritan mõelda, et "ah vahet pole". Üks päev olin nii närvis, et vandusin õele, et viimane kord kui ma abiellun, ausõna!

Stressi tekitab näiteks see, kes tuleb pulma, kes ei tule, kes on pruutneitsi, kes ei ole, kes teeb soengu, kas teen ise meigi, kus on fotograaf, kes laekaunistused paneb, kes maguslaua katab ilusti, kust ma saan sinna ilusa linase pitsilise satsilise lina, kes kohakaardid lauaplaani järgi paika paneb, kuidas ma üldse lauaplaani teen kui ma ei tea mitu inimest mahub järjest (U-kujuline laud), kust ma leian endale loori ja veinipunased kingad, kas lilleneidude kleidid on parajad ja kuhu ma need üldse peitnud olen, kust leida poisile riietus, kas ostame mehele Eestist ülikonna, kas lasta sõrmused teha Mati kullaäris või osta siit (tahame tavalisi), kas mu õmbleja tuleb ikka juulis tagasi Soome, kas keegi solvub kui teda ei ole kutsutud või kes ei mahu ööbima, kas ma suudan nüüd autokoolile keskenduda või kas ma põgenen üldse enne pulmi ära? Okei loll nali, ma ei tee nii. Aga mida rohkem ma mõtlen, seda rohkem mu aju ketrab ühe koha peal.

Jah. üks, kaks... kümme.... RAHUNE! Nii ütleks ma iseendale. Palun saatke mulle ükskõiksust. Ma ei jaksa mõelda enam. Sain nüüd esmased mõtted blogisse kirja pandud. Lükkan kõik muu homsesse. Teesklen, et kõik on kontrolli all. No tegelikult enamus asju ongi, aga need pisiasjad...
Fotograaf: T. Rydman

9 comments:

 1. Stressad asjade üle, mis on ju SINU kontrolli all - take control! :) Ma ei taha liiga ja ma pole ühtki pulma korraldanud (mõistan, et see tõesti on stressirohke!), AGA kes tuleb, kes ei tule pulma? Kes on pruutneitsi, kes mitte? VÕib-olla ma sain su tekstist valesti aru, aga need kõik on asjad, mille üle SINA/teie otsustate, seega pane endale plaanid paika ja võta kontroll enda kätte!

  Tugevat närvi sulle! :) Ja olen su blogi pikalt jälginud, aga pole kunagi kommenteerinud, seega mainin nüüd ka kiirelt ära, et nii ilus oled! Need looduses tehtud pildid olid lihtsalt imelised

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jah - ega raske on otsustada ka :D pea laiali otsas vaja kaaluda variante lõpmatuseni. Enamus asju saame ehk juuli keskel Eesti reisi ajal korda ajada.

   Delete
 2. Kõige stressirikkam ongi minu arust saada teada, kes tulevad. Enamus tundub, et mõtlevad, no pole ju hullu, kui teatan millalgi, see ju ainult paar kohta.
  Aga laudade mahutuvust kohast ei saa uurida? Ja mismõttes, kus on fotograaf?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei osatud öelda jah lauaplaani täpsemalt mulle. Pean netist vist pilte otsima ja selle põhjal tegema.

   Fotograafi kirjad kustutasin ära kogemata ja nime ei mäleta. Olen osadelt küsinud, aga pole meie fotograafi veel üles leidnud. Loodan, et ta võtab ise enne pulmi ühendust, muidu peame viimasel hetkel uue otsima.

   Delete
 3. Ära stressa, küll kõik laabub! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täna magasin see-eest 15 h jutti :D

   Delete
  2. Tahtsin su vastusele "Like" panna :D

   Delete
 4. Minu lahendus on NIMEKIRJAD! Mul on nimekiri kõigist asjadest, mis on vaja teha. TEgelikult on mul hunnikus nimekirju. Eriti kui tunnen, et hakkan paanikasse minema, siis alustan uut nimekirja samadest asadest- tööd, mis on vaja teha, asjad, mis on vaja osta/organiseerida ja siis kirjutan üles, mis on tehtud. See aitab asju korduvalt läbi mõelda ja marurahulikult võtta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mul on ka erinevaid nimekirju, mis broneeringutasud on makstud, palju maksame pärast pulmapidu, mis on vaja teha enne pulmapäeva, mis vaja teha pulmahommikul jne. Ainult iga päev lisandub mul uusi mõtteid ja asju, et ooo aga see asi ka vajab veel planeerimist :D ülesannete taga puuduvad paljud nimed, seega on lahtine, et kes mida täpselt teha saaks. Aga edeneme, vaikselt aga edasi :D

   Delete