ARHIIV

01/05/2016

Retro, kevadpüha ja Baywatch

Fotograaf: T. Salminen
Paremat pealkirja ei oleks osanud kirjutada ja halvemat ei annaks välja mõelda. Tegelikult mõtlesin, et kirjutan niisama üht ja teist, mis mulle järjest pähe tuleb. Ülemist fotot nimetan ma muide Baywatch pildiks. See punane trikoo tekitab minus lihtsalt sellise tunde. Ainult Pamela ja suured lained puuduvad... Selle sama fotograafi juures olen enne ka käinud (vist neli korda) ja tal on nüüd seal selline megahea suur printer, mis teeb väga kvaliteetsed suured fotod paberile. Ta kinkis mulle ka ühe A3 suuruses pildi minust, aga mul pole õrna aimugi, mis ma sellega peale hakkan, sest seinale ma seda ei pane.
Käisin eile ka ühel fotosessioonil, tegin seal mõned telgitagused pildid telefoniga, mis taaskord näitavad kui kehv kvaliteet mu Samsungil on. Aga kuna mind kallid telefonid teatud põhjustel üldiselt ei huvita, siis peab leppima. Või näiteks kui keegi tundmatu sponsor kingiks mulle hea telefoni, siis see variant sobiks muidugi küll. Aga oma raha ma tehnika alla ei raatsi panna.

Selline oli seekord minu riietusruum. Ilusa tapeedi pärast pidin lausa pildi tegema:
Viimasena tegime huvitavaid varjupilte läbi valge kile:
Täna on kevadpüha. Päevplaan on veel lahtine. Lapsed ärkasid nagu ikka - juba 7 ajal. Põhiline traditsioon, mida me kevadpüha aegu teeme - on see, et ostame lastele õhupallid. Poes käimine on täiskasvanute jaoks muidugi vahetult enne kevadpüha siin suht jube (palju rahvast ja sagimist), kuid laste jaoks nagu paradiis. Kogu pood tundub õhupalle täis olevat ja nad ei suuda otsustada, millist õhupalli nemad tahaksid. Ja kui ära valivad, siis ütlevad kassas, et tahavad ikkagi teistsugust. Seekord jõudsid meie koju kaks sellist:
Reede õhtul oli mul suur plaan teha singirulle ja küpsisetorti, aga singirullideni ma ei jõudnudki. Küpsisetordi sain valmis ja pärast pikka ootust (umbes 1,5 h) pidin ma juba esimese tüki maitsema. Nii tüüpiline... Kokkasin ja kuulasin siis samal ajal omaette raadiot, kus lasti just vanu hitte ehk käis vist mingisugune retroperjantai saade. Olin juhuslikult vastavalt koduriietes ka. Nabani lühikeste teksadega:
Nagu kirjutasin, siis tegin juba tol õhtul küpsisetordi valmis, kuid mis tuli välimuselt minu silmis välja nagu üks suur maasikakäkk. Vähemalt maitses hästi (kuigi mina ju olen maasikatele allergiline ja seda osa nii kui nii ei söö):
Ja nüüd peaks riidesse panema ja lastega välja minema. Laste rõõmuks vähemalt päike paistab.
Ahjaa, peaaegu unustasin. Loosisin, kes on "laste nimetähed seinale" - võistluse võitja. Ja võitjaks osutuks seekord G. Kuusemäe! Palju õnne! Kirjutan sulle Facebooki postkasti!

Ilusat maikuu algust ka teistele!

4 comments:

 1. Sa nii kuum ja ilus naine ;) Supper ;)
  Minu kevad pühad olid sel korral TAVALISED. Kodus ja ei tähistanud kuidagi.

  ReplyDelete
 2. millest sa Soomes küpsisetorti teed? me ostame endiselt Eestist Selga küpsiseid kaasa ja isegi kohupiimapasta ostan vahest selle tarbeks sealt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selga küpsised ja tavaline hapukoor on minu põhiretsept. Muud polegi vaja :D

   ...aga seekord käisin isegi teist korda Eesti poes siin Soomes ja ostsin nii Selga heledaid kui ka Kalevi (?) šokolaadiküpsiseid. Vahele panin maitsestamata hapukoort (ei lisa suhkurt) ja peale vahukoor+kohupiimakreem. Aga Selga omadega tuleb siiski maitsvam minu meelest :)

   Delete
 3. http://minajamuud.blogspot.fi/2015/06/musile-kook-rakkaalle-kakku.html

  Siin minu postituses tuli sarnane küpsisetort sada korda ilusam välja!

  ReplyDelete