ARHIIV

22/03/2016

Piloxing tegi üks-null ehk miks ma trennis hakkan ära minestama?

Eelmisel nädalal olin ma neerupõletikuga voodis, kuid otsustasin, et sel nädalal olen hoopiski tegusam (kui olukord seda lubab ehk mu neer enam ei valuta). Homme lõppebki 10-päevane antibiootikumikuur ja kuna voodis lebamisega käib kaasas ka igasuguste heade asjade söömine, siis hakkas see mind juba vaikselt häirima... Väike lodevuse tunne tuleb kohe sisse.

Eile ma veel jõusaali enda nina ei pistnud, aga täna mõtlesin, et võiksin alustada millestki lihtsamast. Väsimus on tegelikult suur, aga ma pean end ikka sundima, sest ma tunnen, et muidu jäängi vist siia voodipõhja. Vaatasin enda jõusaali "kavast", millised rühmatreeningud on täna hommikul ja valisin enda jaoks Piloxing55 (ehk 55 min kestev trenn), sest läbi ukseklaasi olen näinud naisi seal põhimõtteliselt ainult kargamas ja vehklemas ning ausalt öeldes rohkem ma tähelepanu sellele polegi kunagi pööranud.

Trenni alguses jagati raskustega kindaid ja mina (algaja) pidin muidugi ka suure hurraaga need omale külge panema... Miks ometi? Ma vihkan treenida oma käsi. Piloxing kui trenn iseenesest oli suhteliselt okei... Ma ei tea, kas see võiks mu lemmikuks kunagi saada. Ilmselt mitte. Põhiliselt poksimist meenutav karglemine ja siis natukene tavalisi harjutusi ja hüppeid juurde. Midagi väga rasket polnud, kuid viskasin kindad ikkagi käest ära. Ning ma jälle tundsin (nagu ka Bodypump trennides), et ma kohe-kohe minestan ära. Ja nii umbes 20 korda. Treener tuli vahepeal kohkunult küsima, kas minuga on kõik korras... No ütlesin, et ma vaikselt ikka teen kaasa kuidas jaksan.

Mis mul viga on? Ma olin söönud spetsiaalselt korralikult hommikusööki, joonud vett, teinud lihastele enne trenni sooja jne. Võtan nüüd rauatablette ka lisaks, sest hemoblogiin oli madalavõitu (105, norm on naistel alates 117 - vähemalt Soomes). Kas rauapuudusest võib tekkida minestamise tunne trennis? Maru piinlik kui ikka ei jaksa astuda isegi kõrvalsammu keset trenni. 

Igatahes hea on see, et mul ei hakanud kuskilt valutama pärast trenni. Tõstsin enda raskustega hüppenööri ka kapis ette poole. Oleks aeg vist sellega jälle sõbraks saada...

5 comments:

 1. Inimene, sa oled haige veel ja ronid mingisse karglemise trenni. Keha ei ole veel taastunud sellest, alguses pigem jalutada rahulikult, siis kiirkõnd jne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mainin uuesti siinkohal ära, et ma olen käinud ka tervena erinevates trennides ja minestamise-efekt tekib ikkagi, näiteks bodypump trennis. Ilmselt asi on siiski madalas vererõhus ja hemoglobiinis.

   Delete
 2. Kui mina treeningutega alustasin, siis hakkas ka vahel pilt eest minema, kui üle pingutasin. Ka minul on madal vererõhk. Aga reeglina on asi selles, et võhma jääb lihtsalt väheks ja pulss on liiga kõrge.

  ReplyDelete
 3. Siis te küll Piloxingut kaasa ei teinud korralikult kui keha valutama ei hakanud 😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muidugi jätsin esimesel korral liigutusi vahele (teatud põhjustel), sest minu eesmärk oli siiski rahulikult võtta :D

   Mul on väga harva higimull otsa ees ja lihased valusad trennist, isegi kui olen jooksnud näiteks poolteist tundi jutti - heal juhul õhetan natukene.

   Delete