ARHIIV

18/02/2016

Olin modell

Ma ei kirjuta eriti sel teemal, hoolimata sellest, et tegelen modellindusega siiani (kõigest paar korda aastas), sest mis mul ikka nagu rääkida on... Aga mõtlesin, et vot täna mainin midagi selle kohta.

Ma ei otsi kuulsust taga ja seepärast ei avalda ma ka enda kõiki vanu pilte, mil olin rohkem nagu glamour-modell. Paari lehte ja mööblireklaamidesse sain enda näo ja võin öelda, et olin modell, sest mulle maksti töö eest ka palka. See oli minu jaoks juba ammu...

Päris alasti pilte pole ma kunagi lasknud teha, sest isegi 18-aastasena mõtlesin juba sellele, et ma ei taha oma lastele häbi tekitada. Sinna teele minek oleks olnud tol ajal ainult paari sammu kaugusel, aga õnneks ma meesteajakirjadesse pilte tegema ei läinud. Kuigi jah, tunnistan, on ikka seksikaid pilte tehtud küll ja küll. Ja päris mitmed neist on minu silmis nii ebaõnnestunud, et ajavad siiani naerma.

Fotograafide suhtes on mul vedanud. See tähendab, et mu teele pole ühtegi perverti sattunud... Ja kui mõtlen, siis tegelikult on mind ainult meesfotograafid pildistanud. Ma alati vaatan ja kontollin tegija tausta ka ikka (lehekülgi, tehtuid töid, stiili, stuudiot jne).

Aga... Miks ma pole päris modell? Vähemalt enda arust mitte... Mulle meeldib öelda, et see on mu harrastus ja nüüd kui ma olen juba vanem (26a), siis teengi ma pilte lihtsalt oma lõbuks, mälestuseks. Ilma rahata. Siis saan teha täpselt selliseid pilte nagu tahan. Mulle meeldivad võimalikud erinevad poosid ja taustad.

Lisaks sellele olen ma liiga kriitiline enda suhtes. Liiga lühike. Liiga paks. Liiga valed näojooned. Liiga kohmetu. Ja nüüd veel liiga vana ka. Aga ei, ma ei tunne end alati nii. Ma pole piisavalt enesekindel, et hakata kuulsaks oma näoga. Olen rahul, et lasin end jäädvustada ja olen uhke, et end ajakirjades päris paljaks ei koorinud. Tavaliselt tegime ikka allkirjastatud lepingu ka.

Eile käisin üle pika aja fotosessioonil ja see tõstis üllataval kombel mu enesehinnangut. Siin on mu lemmikpilt:
Fotograaf: A. Pesonen
Kõik, kes arvavad, et seda poosi on lihtne hoida, siis soovitan soojalt panna jalga 8 cm kõrgused kontsad ja end väheke painutada. Mu keha on täna igalt poolt valus. Nagu oleks peksa saanud. Õnneks istun praegu massaažitoolis ja ravin selga... 

3 comments: