ARHIIV

15/12/2015

Vererõhk, pulss ja kohin kõrvas

Arst kirjutas mulle reedel saatekirja, et ma läheksin annaksin vereproovi. Kontrollitakse jälle seda TSH näitu. Viimati oli TSH septembris 3.98 (norm siin 0.5 - 3.6). See arst arvab, et mul on üldse kilpnäärme põletik, mitte lihtsalt alatalitlus. Pidin juba esmaspäeval minema, aga panin hommikul korra silma kinni ja magasin aja maha. See vereproov tehakse hommikul enne kella 10.

Mõned imelikud asjad, mida varem pole nagu eriti olnud. Või ma pole lihtsalt enda juures tähele pannud. Kirjutasin millalgi, et mu vasakus kõrvas kohiseb midagi. See on jälle omaette lugu kategooriast "Juhtub ainult Liinaga"!

Mu vasak kõrv ongi vist nii kui nii vigane, sest üks kord kui ma kõrvu puhastasin, siis mu käsi vääratas refleksist (olin vist 14-aastane sel ajal) ja ma lõin kogemata vatitikuga vist kõrvakile pihta. No ma ei tea, mis täpselt juhtus, aga vannitoa põrandal ma valu käes olin päris mitu head minutit. Iga kord kui mul on nohu, siis see kile nagu krabiseb (kuulen), eks siis vigastatud. Muul moel ma seda ei teaks, aga kui survet avaldan ise kõrva hingamisega, siis haigena olles vasakust kõrvast käib läbi valu. Niisama ei häirigi. Igatahes seda merekohinat olen nüüd kolm-neli korda viimase nädala jooksul kuulnud.

Vahepeal on mul kahtlaselt halb olla ja siis kui meeles on, mõõdan vererõhku. Mul on juba rasedusajast see aparaat kodus (ema andis), sest minul oli mure pigem liiga madala vererõhu pärast.
Minu normaalsed näidud on (+/-10):
68/95
70

Viimase kuu jooksul mõned eredad näited kui tunnen, et midagi on imelikku:
Ja nii ma tavaliselt analüüsingi kõike enda silma ja tunde järgi. Seni kuni mul pilti eest ära ei kao, seni on kõik korras. Vahepeal on küll selline tunne, et peab kohe pikali saama, muidu... Ei teagi, mis.

Homme lähen (pean minema, et enne jõule proovide tulemused kätte saaksin) kindlasti vereproove andma. Tahaks juba teada, kas TSH on normaalsemaks muutunud. Öeldakse, et see näit võiks ravimit tarbides olla alla 2.

Mis teiste normaalne vererõhk on?

3 comments:

 1. Mul on ka madal vererõhk 107/67 kanti ja lisaks on pulsiga probleemid (kipub kiirenema ja tekivad tahhükardia hood asendi muutumisel, kuid see on minu sündroomi eripära). Soovitaks Sul teha mingi märkmik, kuhu märgid ära kõik mõõdud, ning lisa juurde enesetunne. Ning ka see, et mis vahetult enne seda halba enesetunnet tegid. Hiljem kõik info anda edasi arstile. Kui pulss läheb liiga kiireks, siis on asja nimi tahhükardia. Kui mul on juba 125 kanti, siis see on minu jaoks piir kus ma juba vajan ravimeid, et pulss alla saada. Igatahes usinat jälgimist.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mul varem pole minu meelest pulsiga jamasid olnud.

   Delete
 2. Täna just mõõdeti 114/70 oli.

  ReplyDelete