ARHIIV

03/09/2015

Tee ise jäätis kahest komponendist!

Vaja läheb:
- 2,5 dl vahukoort
- 1 purk magusat kondenspiima
Võibolla osad teavad juba seda retsepti, kuid mõtlesin, et jagan ikkagi, sest ma ise sain alles paar nädalat tagasi selle õpetuse. Kus ma küll varem elasin?

Vaja läheb veel mikserit ja kaussi ning karpi, kuhu jäätisesegu sisse panna.

1. Vahusta vahukoor
2. Sega kondenspiim vahukoore hulka
3. Lisa ükskõik. mida hing ihaldab. Mina panin 2 snickersit (ostsin küll paki, kus neid oli esialgu 6, kuid imekombel järele oli jäänud vaid 2...)
4. Pane valmis segatud kreem karpi ja seejärel 3-5 tunniks sügavkülma
Täpselt nii lihtne see retsept ongi! Järgmine kord paneksin ma rohkem vahukoort, natukene magus jäi, aga võibolla sellepärast, et ma meelega jätsin osad kondenspiima tükid sisse ja see muutis jäätise mõnusalt karamelliseks.
Hea ja rammus!

Kas keegi on varem juba selle retsepti järgi jäätist valmistanud?

9 comments:

  1. Proovi ka seda kui pähkliallergiat pole.
    2banaani
    2spl peanut butterit

    Lõika banaan tükkideks, sügavkülmuta. Kui külmunud blenderda koos pähklivõiga ühtlaseks massiks.
    Väga hea tuleb, meil olid üpris küpsed banaanid ja väga magus jäi. Kui ei teaks et pole päris jäätis ei saaks arugi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas see on siis banaani maitseline jäätis? Või ei saa arugi, et banaani on kasutatud?

      Delete
    2. No eks ta ikka banaani maitsega ole, kui põhikomponent banaan on :D Banaani-maapähklivõi jäätis!

      Delete
    3. Küsisin sellepärast, sest mulle ei maitse need kuulsad banaanimaitselised toidud nagu nt banaanipannkoogid. Aga võibolla jäätise sees ei häiri :)

      Delete
    4. Ma olen seda banaani-asja teinud ja tuli minu arust erakordselt halb. Maitsetu ja mõttetu.

      Aga muud jäätist teen ma kogu aeg ja tuleb väga väga maitsev. Retseptiks on mul enamasti üks ja sama:
      - 400ml vahukoort masinasse ja vahtu
      - 2-3 munakollast ja 50g suhkrut ja 1 tl vanillisuhkrut blenderiga vahuks
      - 200..500 grammi toormoosi
      See kõik kokku segada ja sügavkülma ja siis külmumise käigus aeg-ajalt segada.
      Mul on masin ka, aga selle ülesanne on samuti vaid ühekorraga jahutada ja segada.

      http://kurinurm.blogspot.com.ee/2012/07/rabarberi-jaatis.html

      Kõige paremad jäätised (minu arust) tulevad hapudest asjadest. Rabarber on parim. Mustsõstar, punane sõstar, astelpaju.

      Angeelika Kangi "jäised ahvatlused" annab palju häid ideid.
      Netifoorumites (naminami, perekool) on samuti pikad lõimed teemal "isetehtud jäätis ilma masinata".

      Delete
    5. Ma olen seda banaani-asja teinud ja tuli minu arust erakordselt halb. Maitsetu ja mõttetu.

      Aga muud jäätist teen ma kogu aeg ja tuleb väga väga maitsev. Retseptiks on mul enamasti üks ja sama:
      - 400ml vahukoort masinasse ja vahtu
      - 2-3 munakollast ja 50g suhkrut ja 1 tl vanillisuhkrut blenderiga vahuks
      - 200..500 grammi toormoosi
      See kõik kokku segada ja sügavkülma ja siis külmumise käigus aeg-ajalt segada.
      Mul on masin ka, aga selle ülesanne on samuti vaid ühekorraga jahutada ja segada.

      http://kurinurm.blogspot.com.ee/2012/07/rabarberi-jaatis.html

      Kõige paremad jäätised (minu arust) tulevad hapudest asjadest. Rabarber on parim. Mustsõstar, punane sõstar, astelpaju.

      Angeelika Kangi "jäised ahvatlused" annab palju häid ideid.
      Netifoorumites (naminami, perekool) on samuti pikad lõimed teemal "isetehtud jäätis ilma masinata".

      Delete
    6. Miks selle retsepti järgi tuleb jäätist külmumise käigus segada?

      Mul on ka see jäätisemasin hetkel kodus, aga sinna mahub nii vähe korraga.

      Delete
  2. Olen teinud - isegi tegin kakao ja kohviga. No nii hea tuli - kondenspiim oli ka enda keedetud :P

    Aga jah - nt banaani ja jogurtiga annab ka teha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea mòte. Kakaoga tuli siis šokolaadijäätis?? Peab proovima :D

      Delete