ARHIIV

03/07/2015

Uus trend: Täiskasvanute värviraamatud/ Aikuisten värityskirjat

Ma ei tea, kas Eestis ka, aga siin Soomes on hetkel kuumaks uueks trendiks saanud täiskasvanute värviraamatute värvimine.

Tegelikult kuulsin ma sellest juba paar nädalat tagasi (sõbranna käest) ja see teema tundus niivõrd huvitav, et liitusin isegi facebookis grupiga "Aikuisten värityskirja porukka". Mida rohkem ma teiste värvimistöid nägin, seda rohkem mulle see hobi hakkas huvi pakkuma.

Leidsin kohe eraldi riiuli täitsa sellisest poest nagu Suomalainen kirjakauppa (hinnad 8-18 euro ringis):
Olen isegi K-marketis ja Prismas mõnda sellist värviraamatut märganud ning minu meelest seal on isegi natukene soodsamaga hinnga, kuid valik on väiksem.

Omale ma värviraamatut pole ostnud, sest mulle meeldiks pigem meisterdada ja selline värvimine on nii aeganõudev harrastus ja olen kindel, et ka sõltuvust tekitav.

Netis leidub samuti ju erinevaid pilte, mida värvida. Ma katsetasin ka seda stressiteraapiat ja värvisin meelega kõik valede värvidega (tulemusega ma eriti rahul polnud, oleksin tahtnud uuesti värvida ja teised värvid valida):
Mis teie arvate sellisest asjast?
Kas tobe ja lapsik? Või hoopis huvitav näiteks mõnus pingete maandamiseks?

[Translate]

Kuulin pari viikkoa sitten ystävältäni sellaisesta uudesta jutusta kun aikuisten värityskirjoista. Aluksi ihmettelin, mutta se kuulosti kuitenkin mielenkiintoiselta. Näin Suomalaisessa kirjakaupassa hyllyllisen värityskirjoja suunnattu nimenomaan aikuisille. Olen nähnyt niitä myös Prismassa ja K-marketissa, siellä on ehkä vähän edullisempi hinta.

En ole ostanut itselleni vielä sellaista värityskirja, mutta netistä löytyy myös kaikenlaista. Kokeilin myös värittää tahallaan kiraffit väärän väriseksi niin kun kuvassa näkyy.

Aihe kiinnosti mua sen verran, että liityin facebookissa ryhmään "Aikuisten värityskirja porukka", jossa on jo melkein 300 ihmistä. Tästä aiheesta puhuttiin kuulema keskiviikon aamulla myös telkkarissa, jos joku huomasi.

Mitä mieltä olette?
Onko se lapsellista tai ihan kiva harrastus?

5 comments:

 1. Nii huvitav. Kui nädala pärast Soome seilan pean endale vist ühe sellise raamatu soetama. Mina ei näe küll värviraamatute värvimises midagi lapsikut, vahest värvin koos lapsega või siis üksi tema raamatuid. Mõnusalt lõõgastav tegevus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Häbi lausa tunnistada, aga lapsega ma eriti ei viitsi koos värvida neid vihikuid. Meisterdada ja vesivärvidega teen küll hea meelega kaasa :)

   Ma naudin sellest kui saan näiteks tund aega pigem üksi nurgas millegi kallal nokitseda... ilma, et keegi kiljuks ja räägiks kõrval. Päris isekas vist? :D

   Delete
  2. Ei ole midagi isekas :) Ma ootan piki silmi seda aega millal saaks rahulikult kasvõi maha istuda ja veidi mõtteid koguda ilma, et plikad tähelepanu nõuaks.

   Delete
 2. Kahju lausa, et selliseid asju ei olnud veel paar aastat tagasi kui suitsetamisest loobusin, need oleks väga kasulikud olnud. Nimelt just teraapia mõttes, sest tol hetkel ma hakkasin suurest pingest heegeldama, kuduma, maalima, puzzlesi panema ja mõtlesin pidevalt igasuguseid loomingulisi asju välja, et jumalaeest ei peaks värsket õhku* hingama minema... Mina värviksin ka hea meelega neid!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanaema ütles muide, et neil invaühingus on juba ammu need täiskasvanute värvimisraamatud teemaks olnud. Nii, et see polegi nii uus trend midagi :D

   Delete