ARHIIV

04/07/2015

Uus kogemus: sushi/ Uusi kokemus: sushi buffet

Mäletate seda päeva kui kirjutasin, et mul oli kuidagi imelik nõrkushoog peal ja siis jalutasime juhuslikult sõbrannaga Prismas kokku? Igatahes tema on sushi-buffee restorani täielik fänn ja mõtlesime lõpuks, et lähme sinna. Esialgne plaan oli Hesburgeris istuda, aga see pole ju eriti tervislik... Ja kuna ma ei söö eriti (ehk mitte üldse) sushit, siis mõtlesin, et prooviks midagi uut, et äkki seekord hakkab mulle ka maitsema. Läksimegi Kin sushisse sööma, maksis see 10 eurot ja sai süüa palju tahtsid - nagu buffee ikka. Täiskasvanuna on uute asjade maitsmine kuidagi palju raskem, aga tol korral oli vist kõht ka selle võrra tühi, et ma ei jõudnudki pirtsutada toidu kallal nagu mul vahel kombeks.

Mu sõbranna 5-aastane tütar sõi meist kõige rohkem, sest ta on täielik sushi fänn. Mina algajana üritasin tema pealt õppida seda pulkadega söömist. Oleks ju eriti piinlik süüa kahvliga sushit ja solvata kultuuri, eriti kui vastas istub 5-aastane, kes oskab pulkadega süüa. Igatahes natuke raske oli neid rulle kätte saada, aga siis tajusin, et mul olid need pulgad valesti käes (metallpulgad on ühest otsast paksemad, kes veel on sama algaja kui mina...). No mõnel piinlikul korral need sushirullid lendasid mul ka taldrikust teise, aga sõbranna andis seekord andeks. Taldrikupilt on tehtud teisest portsust, ei saa mainimata jätta, et sõbranna laps sõi vist reaalselt 5-6 taldrikutäit sushit. (Nuudlid olid ka head.) Olen kuulnud Helsingis elavate sõbrannade käest, et nende tuttavadki käivad siin sushibuffeed külastamas päris tihti. Ju see on ikka hea koht.

Kas olete sushi fännid või mitte?
Ma veel paadunud fänn pole, aga sinna võiks teinekordki minna.

[Translate]

Kävin Kin sushi buffetissa syömässä ystävän ja hänen lapsen kanssa. Olen elämässä vaan kerran maistanut sushia eli en oikein ole tykännyt siitä. Kokeilin puikoilla syömistä, koska olisi ollut nolo kun ystävän 5-vuotias lapsi osaa syödä puikolla ja minä en. Muutenkin minulla olit aluksi ne puikot jotenkin väärinpäin ja pari kertaa niitä sushijuttuja lenteli lautaselta toiselle, mutta olen vasta aloittelija. Annetaan anteeksi. Suosittelen sitä paikka, ihmiset tulee kuulemma Helsingistä tänne asti syömään Kin sushiin. On varma sen verran hyvä paikka. Suosittelen!

Oletteko te sushin fanit vai ei?

6 comments:

 1. Isver, miks sellist asja Tartus pole?! Ma sööks end vist oimetuks.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sõbranna ütles, et kaasa saab ka osta. Sel juhul max 17 sushirulli. Tegelikult see ju lihtsalt riis erinevate maitsetega :D

   Delete
 2. sushit võib julgelt süüa ka näppude vahelt, kui pulkadega söömine veel eriti käpas ei ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei ma ei teadnudki. Aga ega ma ei tahtnud 5-aastasele alla ka jääda :D

   Delete
 3. Ma olen ühel korral proovinud. Ei olnud mu arvates midagi erilist, kuid siiski tahaks uuesti proovida :P.

  ReplyDelete
 4. Esimene kord kui sushit maitsesin eelmisel aastal, siis sõin kaks rulli ja ùtlesin, et sorri see pole minule :D

  ReplyDelete