ARHIIV

05/06/2015

Šokolaadisai/ Suklaaleipä

Ma ei teagi, mis minuga täpsemalt hetkel toimub, sest täna öösel ärkasin ma mitu korda üles (olgu, naabrite koer haukus kogu õhtu, öö ja päev, nii et terve majarahvas rääkis täna veel sellest...) ja varahommikul passisin ma nagu öökull - kella kuuest saadik üleval. Jah, esimest korda elus läks uni nii hommikul vara ära ja ma ei tea isegi, et miks. Väga imelik. Eriti kahtlane oli juba see, et ma olin hommikul kohe krapsakas ja tegus, mitte laiskloom ja unemüts nagu tavaliselt.

Mul on olnud magama jäämisega aeg-ajalt tõsiseid probleeme ja vahepeal ostsin prooviks melatoniini, kuid see ei mõjunud mulle enam pärast kahte ööd. Isegi eile võtsin kaks melatoniini tabletti, aga nagu näha, siis see on liiga lahja mu ajukeemia jaoks.

Tulin arvutisse postitust kirjutama hoopis sellest, kuidas ma kolmas õhtu juba šokolaadisaiu lapsega pugin. Mäletan juba lapsepõlvest, et kui meil oli see šokolaadikreemipurk kapis, siis ma käisin seda lusikaga salaja söömas ja oh üllatust kui see järsku otsa sai. Ma nimetan siiani neid "nussa"-saiadeks, kuigi Nussa-kreem on vist tegelikult pähkli-šokolaadikreem (pole kindel).

Namm, just tegin veel kaks viimast, seni kuni blogi kirjutan (sest sai sai otsa ja tavaliselt me sööme ainult leiba):
Naersin just üks päev telefonis, et suure hädaga olen ka leivaga seda söönud ja viimase häda korral (ehk magusat kodus ei leidu) olen kas või meeleiba söönud.

Uut purki vist küll ostma ei hakka, muidu sööme sama kiirelt ära!

[Translate]

Muistan lapsuudesta, miten syötiin suklaaleipää ja minä vielä söin salaa lusikalla suoraan purkista sitä. Ajattelin kirjoittaa, miten ollaan syöty jo kolme päivää lapsen kanssa niitä suklaaleipiä ja nytkin tein itselleni vielä viimeiset pari leipää.

Tänään oli ihmeellinen aamu kun heräsin pirteänä jo kello kuusi. Ja mielenkiintoinen juttu oli just se, että olin näin energinen ja oikeasti pirteä ja raikas, vaikka heräsin yössä monta kertaa.

Minulla on joskus ollut vaikeita uniongelmia ja olen ostanut melatoniinipillereita, mutta ne ei tehonut enää parin yön jälkeen.

5 comments:

 1. Tead kui palju aineid see sisldab ja suhkrut. Jube. Mul hakkavad igemed selle söömisest valutama

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jah, see on väga ebatervislik, aga nii magus ja mulle maitseb. Mõtlen nii, et vahel ju võib. Muidu ma ju söön väga palju šokolaadi, aga see nädal üritasin vähemalt sellest loobuda.

   Aga väga huvitav, et sul lausa igemed hakkavad valutama?

   Tean jah, et juba nende maiustuste ja ebatervislike toitude söömise pärast minust vist mingit fitnessblogijat ei saaks :D

   Delete
  2. Ma ka vahepeal sõin seda. Talvel vist viimati.
   Aga jah, mul igemed tundlikud. Igast ravikuure teinud jne. Aga kui toidus liiga palju suhkurt saan kohe aru :D

   Delete
 2. Nussa, see on lausa taeva õnnistus :D
  Vahepeal läks meil seda kodus nii palju, et hirm hakkas lausa, küll sai saia peale määritud, vanilli jäätise hulka segatud ja ka niisama piimaga joodud. Lõpuks keelasin selle ostmise lihtsalt ära.
  Mäletan, et vanasti müüdi mingit šokolaadivõid, oli samamoodi paberisse pakendatud nagu taluvõi ning see oli ka üle prahi. Alati kui vanaema seda ostis oli suur pidupäev

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma olen seda vist isegi pannkoogile määrinud :)

   Delete