ARHIIV

08/05/2015

Tahan eesnime vahetada/ Haluaisin vaihtaa etunimeni

Iga kord kui ma jooksmas käin, siis saan ma häid ideid. Kord mõtlesin välismaale põgeneda ja salaja abielluda ja viimane kord (jooksin 15km kolmapäeval!) tuli mulle hoopis selline mõte, et võiks enda nime ära vahetada. Lausa eesnime, mis sobiks tulevase perekonnanimega veelgi rohkem. Olgugi, et mul on suhteliselt tavaline eestlanna nimi (kes veel ei tea, siis mu nimi on Liina) ja ma pole selle üle eriliselt mitte kunagi vingunud, aga praegu tahaks justkui midagi muud. Tegelikult üks nimi mulle isegi meeldib ja kuna kaks sõbrannat on juba enda eesnime hiljuti ära vahetanud, siis tundub see täiesti reaalne asi. (Ainult, et neid sõbrannasid kutsun ma ikka "vana" nimega.)

Mees naeris ja ütles, et ei vaheta. Muidugi ma ei paneks endale nimeks Conzuela Bananahamack (ehk Liisa mõistab seda lauset), aga kuna mul oli selle aasta alguses mingisugune identiteedikriis, siis nimevahetus tundub igati loogiline samm olevat.

Mis te arvate, mis nimi mulle sobiks? Kuigi mul on nimi juba välja valitud... Ja ma ei garanteerigi, et ma selle idee ka lõpuni täide viin, aga kes mind teab, siis... Kõik on võimalik!

Tegin just paar sariselfit siia. Kelle näoga ma siis olen?

[Translate]

Joka kerta kun käyn juoksulenkillä, minulle tulee aina hyviä ideoita. Viime kerralla (juoksin 15 km keskiviikkona!) minulle tuli ajatus siitä, että voisin vaihtaa etunimeni. Pari kaveria on hiljattain vaihtanut etunimet ja se tuntuu niin realistiselta ajatukselta myös minun kohdaltani. Minusta muutenkin tuntuu, että tämän vuoden alussa koin jonkilaisen identiteetin kriisin ja se olisi järkevä seuraava askel kohti tulevaisuutta.

Mies tietenkin nauroi ja sanoi etkä! Jotka eivät tiedä, sitten mun nimi on Liina. Tavallinen virolainen nimi.

Mikä nimi minulle sopii? Minulla on kuitenkin nimi jo valittu, mutta en tiedä toteanko suunitelman loppuun asti.

16 comments:

 1. magdaleena

  ReplyDelete
  Replies
  1. ...mitte...
   M-tähega meeldib mulle ? näiteks Maria.

   Delete
 2. Palun ära vaheta enda nime. Muidu hakkangi sind banana conzuelaks kutsuma. Sulle ei sobi miski muu kui Liina, sa oled Liina näoga ainult. Pealegi, saaks paras katsumus olla su õelapsele selgeks teha, et tädi Liina ongi nüüd tädi banaan....

  ReplyDelete
 3. Mina tundsin Liinat kes oli blond, aga jah, Maria sobiks küll.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma tean ka pärit mitut blondi Liinat. Lausa nelja :)

   Delete
 4. mariasid on terve maailm täis, itaalia-, saksa-, hispaania-, poola-, vene- ja veel mitmetes muukeelsetes riikides, pluss maried ja maryd.
  Liina on palju erilisem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maria on tõesti väga rahvusvaheline ja levinud nimi. Lihtne hääldada igas keeles.

   8 May 2015, 20:33:00

   Delete
 5. Minu arust ka sobiks Maria, ei teagi, millest see tuleb, aga pikad ja tumedad õrnade lainetega juuksed "kuuluksid" justkui Mariale. :D Aga ikkagi ei vahetaks ma kunagi enda nime, see, mis on antud, on põhjusega. Ära sinagi vaheta, Liina nägu oled.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kusjuures ega Maria ma ei panekski vist endale nimeks. Mul oli hoopis teine nimi mõtteis :)

   Delete
 6. Mina küll enda nime ei vahetaks terve elu sellega ju elanud, midas see muudab? Inimene jääb samaks ju. . .

  ReplyDelete
 7. Jah ega ma ei ootagi, et nime vahetamine midagi mu elus või minus muudaks. Ma lihtsalt ei oska seletada, et millest selline mõte mulle üleülds pähe tuli.

  ReplyDelete
 8. Et siis isegi ei tea? Ma mõtleks ikka veel järgi kas siis on üldse hea idee. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nagu olen eelnevalt maininud varem, siis ma olengi vahel selline, et mingi "hull" idee tuleb pähe ja siis otsustan nii teha. Vahel jõuab reaalsus varem kohale ja unustan plaani ära, aga teinekord viin idee ka täide.
   Kes teab, ma isegi ei tea :D

   Delete
 9. Liinu on kaunis nimi! Miksi haluaisit vaihtaa nimesi? Asutko Suomes ja haluaisit suomalaisemman nimen?

  Kiva, että käännät blogikirjoituksesi myös suomen kielelle! :) Löysin blogisi vasta, mut kirjoituksesi ovat mielenkiintoisia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liina*
   Asun kyllä, Suomessa. Ja tykkän yhdestä nimestä, mutta nyt en ole ihan varma enää siitäkään.


   Kiva, että löysit blogini! Mitä kautta tulit tänne? :)

   Delete