ARHIIV

24/03/2015

Tegime lapsele meisterdusnurga

Mul tuleb vahel keset ööd hea idee ja siis ma ei suuda ära oodata kuni ma selle teoks teen. Või üleüldse mingi mõte, mille pean lähipäevil korda saatma ja siis elan selles hetkes kuni enda plaani lõpuni saan viia.

Ka seekord olin mina maru õhinal, sest mul tuli üks öö mõte meie köögi laud pooleks saagida, ühendada see lastelauaga ja siis sinna külge panna torud, kuhu külge meisterdustopsid ja pliiatsid mahuksid. Mul on tihti õhtuti mõtetelend ja siis üks asi viis teiseni... Kõik algas sellest kui ma ühel öösel tõstsin meie magamistoa mööblit ümber. Mõeldud ja tehtud!

Mina vastutasin idee eest ja mees muidugi tegi nii nagu ma oma vaimusilmas ette kujutasin. Vahel ta teeb lihtsalt kaasa, sest kui ma olen enda ideedehulluse seisus, siis ei hoia mind miski tagasi. (Näiteks üks kord ma ärkasin ja tahtsin ühtäkki valget suurt kappi koridori, mille me siis samal päeval ka ostsime, kuigi mees muidugi arvas, et ega meil seda vaja pole. Ning paari kuu pärast ma tahtsin sellest juba lahti saada, aga mees ei nõustunud sellega enam.) Väga riskantne on selline õhinal tegutsemine.

Seekord olen ma aga tulemusega rahul, sest Eleanora joonistusasjad meelitasid väga Lennartit, kes sugugi ei tahtnud neid vildikaid joonistamise eesmärgil kasutada ning tihti oli kogu meie köögilaud joonistusasju täis. Seega otsustasin, et teeme suuremale lapsele meisterdamise jaoks väikese laua meie magamistuppa, kus vajadusel saab ukse kinni panna, et väike venna ei tuleks "üksnull" asjadega tegema. Siiani on see plaan väga edukas olnud ja Eleanora saab rahus meisterdada, nii, et venna tema joonistusi pusletükkideks ei teeks (või värviraamatuid kõiki ära ei sokerdaks). Iga kord kui Eleanoral käivad sõbrannad külas, siis nad mängivad seal laua taga "kooli" mitu tundi. Ja muidugi lubame vahepeal ka Lennartil enda kunstioskusi arendada!

Lastelaud ja toolid olid meil juba varem olemas, ülejäänud asjad ostsime IKEAst. Köögilaua saagis mees töö juures sobivaks ning meie köögis on nüüd uus laud (õigemini sõbranna vana):

7 comments:

 1. Superidee. Meil ka venna kasvamas. Lisaks on jube tüütu, et need pliiatsid jm igal pool vedelevad.

  ReplyDelete
 2. kaua see kord sul seal püsib?

  meil oli köögis samasugune ikea konksudega torusüsteem... sada aastat :)

  ReplyDelete
 3. Meil on ka köögis taoline süsteem, aga metallivärvi torud ja topsid.

  Selle lastenurga kohta kirjutan veel, et köögilaua plaat on kinnitatud tugevalt laua külge, seega saab seda edukalt tõsta hiljem näiteks lastetuppa (või hoopis mujale) kui väiksem laps oskab juba nende asjadega paremini ümber käia :) Hetkel usun, et see joonistusnurk püsib siin meie magamistoas seni kuni mul mingi uus idee ja vajadus mööblit hakata ümber tõstma korteris. Õnneks mööblit ma päris iga pühapäev meie kodus ringi ei tõsta :D

  ReplyDelete
 4. Väga vahva lahendus. Esialgu vaatasin pilte ilma teksti lugemata siis tekkis kohe küsimus, et kas sul poiss neid asju kätte ei saa kuid kui laud on kinnises toas siis vist probleemi ei teki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kui meie väiksem laps ulatab uksi avada, siis pääseb ka tema nüüd lauale ligi, aga ta juba teab kust puhta paberi saab ja oskab täitsa õigesti käituda seal :) teeb suurt õde järgi.

   Delete