ARHIIV

18/01/2015

Miks meie pulmad ära jäävad?

Lugejad ei kujuta ette kui palju ma mõtlen, kas seda postitust avaldada või mitte... Jätta mustandiks või vajutada nuppu "avalda".

Olen olnud eemal, sest ma olen nii jõuetu, segaduses ja kokkuvõtlikult öeldes lihtsalt sassis närvipundar omadega. Olen endale sel kuul külge hankinud mitu diagnoosi, mida ma väga häbenen ja eelmisel nädalal vereproovi andes selgus, et ühed näidud olid taaskord täiesti paigast ära. Ootan järgnevat nädalat, sest kolmapäeval peaksin saama õiged rohud ja "selle õige" diagnoosi, mille pärast mul üldse muud haigused on ajapikku tekkinud. Hea süüdistada midagi olematut, kuigi eks mu elu ja mina ise olen ka kõiges osaline.

Tundub, et kõik venib, sest kui siin Soomes ise endale ravi ei oska nõuda, siis jäädki koju vedelema. Hetkel oskan vaid öelda, et olen nii väsinud kõigest, et näiteks tänagi olin pikali maas 20 tundi ööpäevast. Teised inimesed ei peagi spekuleerima, mis mul nüüd viga, sest küll ma kunagi isegi räägin kui hiljem oskan asju paremini ja ehk natuke teises valguses näha. Ja ma ei ootagi, et kõik inimesed mind mõistaksid. Kindlasti osade jaoks on mu seis nii mõttetu ja haigus tühine, aga eks teistel on alati lihtsam rääkida.

Mõtlesin, et kuna mul nii mõnedki lugejad on mu sugulased, siis selgitangi pulmade tühistamist sellega, et ma lihtsalt ei jaksa. Tervislikel põhjustel... ja lähedasemad teavad ka mu muid mõtteid, miks ja kuidas. Olin seda eelnevalt paar korda peas läbi mõelnud, kuid isegi mehe julgustus ei andnud mulle piisavalt jõudu end kokku võtta ja kirjutada pulmaisale ja muudele supertegijatele tõtt. Tõtt selle kohta, et ma olen haige ja tahan pulmapäeval igas mõttes terve olla, särada ja nautida seda päeva. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et detsembris veel olin nii kindel, et varsti juba abiellume ja nüüd uus aasta algas sellise vapustusega.

Muidugi maikuuni on aega ja ehk olengi selleks ajaks paremas seisus. Arvatavasti. Aga siiski praegu oleks palju teha ja just nüüd on mu jõud otsas. Eelmine nädal võtsin julguse kokku ja tühistasin kõik pulmaga seotud broneeringud 15.maiks. Emotsionaalselt oli väga kurb, aga samas ka kergendus, sest pulmakorraldajad olid mõistvad ja mul endal langes ka kivi südamelt. Tahame mehega väga abielluda, aga tundub, et sellist suurt printsessipulma ei saa ma enam kunagi. Ma vist isegi ei taha enam sellist pulma nagu arvasin, et tahame. Samas vaikselt registreerimist ka ma ei soovi.

See süütunne ja häbi kõigi ees on meeletu, aga midagi pole parata. Meie unistuste suur pulm jääb ära ja mina olen selle põhjus. Kui me kunagi abielluma peaksime või pulmapidu peame, siis seekord olen ma targem ega räägi sellest mitte kellelegi enne kui tähtis päev tõesti läheneb. Sest öeldakse ju ikka, et ära hõiska enne õhtut.

Ma ei jaksa viimasel ajal eriti blogi kirjutada, ei teagi, kas peaksin üldse avalikult kõigest rääkima, (ammugi ma ei jaksa soome keelde eelnevalt teksti täna tõlkida). Tundub, et ma olen täielik draamakuninganna, aga sinna ma ei oska ka midagi parata. Ämm ütleb alati mulle, et küll sa aastatega rahuned maha, aga mina ei tea, millal mina oskan rahulikuks jääda ja kaine mõistusega asju otsustada. Õnneks mu mees on selline, seega vähemalt ühel meist on alati kaks jalga maapinnal.

Ma kohe jäängi uuesti magama ja näen arvatavasti unes jälle, et olen rase. Nagu mitu ööd juba. Kuigi tegelikult see pole tõsi, siis mida see uni tähendab?

11 comments:

 1. Väga kahju kuulda! Aga oskab ainult paranemist soovida :) ... ja tegelikult tuleb ikkagi tõdeda, et kõige tähsam on siin elus tervis ja lähedased ning suurte printsessipulmadeta saab üsna kenasti hakkama.

  ReplyDelete
  Replies

  1. Tänud. Tegelikult on lihtsalt jube kui lihtne hormonaalne häire ja haigus kogu keha ja mõistuse sassi võib ajada

   Delete
 2. Raseduse ja väikese lapse nägemine tähendavat haigust! :(
  Äärmiselt kahju ja kogu südamest soovin Sulle kiiret paranemist ning kõike muud head!

  ReplyDelete
 3. Mina sind unes näinud pole, aga kui kedagi teist unes rasedana näen, siis nemad on haiged. Võib olla su une-rasedus on ka haigusega seotud?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Väga huvitav tõesti, eelnev kommenteerija on sama maininud.

   Delete
 4. Kurb lugeda seda postitust, nii ootasin su edasisi sissekandeid seoses pulmadega. Muud ei oska soovidagi kui kiiret paranemist ja jõudu. Kas veidigi tagasihoidlikum pulm oleks täielikult vastuvõetamatu? Mõtlen näiteks sellist, et kutsuda lähimad sugulased ja kuskil kasvõi ilusas tagahoovis lasta end notaril paari panna. Väike šampus ja snäkk ja niisama mõnus ajaveetmine lähedaste seltsis. Paratamatult on need printsessipulmad minu meelest juba ainuüksi nime poolest stressi tekitavad :)

  ReplyDelete
 5. No minu unenägude seletaja ütleb, et iseenda rasedana nägemine tähendab endaga rahu sõlmimist ja rahu leidmist.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minu unenägude seletajas on samuti iseenda rasedana nägemine tervis ja rahulik meel. Küllap tegid pulmadega seoses praegu õige otsuse ja nüüd hakkavad ka rahulikum meel ja tervis tulema.

   Delete
 6. Ja täiendan veel ka interneti suure unenägude seletajaga, mida saad ise vaadata: http://unenagudeseletaja.blogspot.com/2009/12/ise-rase-olema-tervist-ja-rahulikku.html

  ReplyDelete
 7. Kallis lapsuke.....kyll see päike taas pilvede tagant väljä tuleb!
  Tervist ja jaksamist nyyd....see on kõige tähtsäm.
  Ema.

  ReplyDelete
 8. Väga kurb on sellest lugeda... Olen mõned päevad mõelnud kirjutada Sulle meilile, et uurida milles täpsemalt asi on.. Ma tegelikult olen end ära tundnud Sinu mitmetes kirjutistes.. Just tervise osas. Sõnulseletamatu väsimus saadab ka mind pidevalt ja aastaid. Ja keegi ei tea miks.. Ühest küljest ma mõistan Sind ja seda ängi kui sa ei tea mis toimub sinu sees ja MIKS sa nii või naa tunned ja on. Teisest küljest jälle on mul hea meel, et vähemalt Sina oled omale vastuse saanud.. Ma loodan, et kunagi kirjutad Sa lähemalt sellest, ehk oleks ka minul abi...

  ReplyDelete