ARHIIV

01/11/2014

Kas Sa tunned blogijat?/ Tunnetko Sinä bloggaajan?

Ma poleks kunagi arvanud, et ühel ilusal päeval kirjutan ma oma isiklikku blogi. Esiteks ma ei teadnudki varem, et selline asi oleks nii lihtne ja teostatav. Olgugi, et kirjutan tavalist igapäevablogi, kuid siiski sellist, et mu blogil on tekkinud oma väike lugejaskond.

Kas pole mitte huvitav, et kui loed mingit blogi ja aja jooksul õpid blogijat tundma nagu mõnda lähedast inimest? Vahest tead blogijast rohkem kui oma "päris"-sõpradest. Mul on paar korda tekkinud selline tunne kui loen mõne inimese blogi.

Tegelikult ka mina olen blogis ikka päris palju privaatseid asju enda kohta paljastanud. Muidugi on ka palju asju, mida teised ei tea, aga ega siis kõike ei peagi avalikustama. Vahest mõtlen, et kas mul on vaja enda elu nii avalikult kirjutada, aga teinekord hiljem on jälle lahe lugeda oma mõtteid. (Ja ega ma nüüd nii avalikult ka kõigest ei räägi.)

Tean, et ma ei kirjuta alati korrektse lause ülesehitusega (kirjavigadest rääkimata) ning pildidki pole just kõige parema kvaliteediga, kuid loodan, et see lugejate silmi väga ei riiva. (Lisan muidugi ikka pilte postitustesse, sest mulle kui lugeja - meeldib näha, kes postitusi kirjutab.) Eesti keele õpetajad saaksid vist kreepsu kui minu kirjutatut peaksid lugema, ma pole kunagi eesti keele oskustega hiilganud. Ja üldse pole ma kunagi õpetajate lemmik olnud (erinevalt Tambetist). Näiteks põhikooli (Tartu Descartes'i Lütseumi) aegadest mäletan seda, et kuidas isa käis mitu korda koolis minu pärast. Küll poisid olid mu telefoni ära lõhkunud ja teine kord oli õpetaja mind juustest sikutanud. Ohh jah.

Kui blogimisest edasi rääkida, siis kas teile ei tundu, et lugejatena tunnete mind juba päris hästi, kuid samas mina ju ei tea teist - kui oma lugejatest suurt midagi? Oleks tore teada.

Ja siin pildil tahtsin ma eile koos lastega pilti teha:

[Translate]

En olisi ikinä uskonut, että joku päivä kirjoittan blogia. En edes ajattellut, että se on näin helppo tehdä. Kirjoitan kyllä arkielämän blogia, mutta en olisi uskonut, että joku lukee sitä oikeasti. Erittäin kiva, että minun blogilla on lukijoita.

Aika mielenkiinoista, että joskus kun lukee jonkun blogia, sitten opitaan tuntemaan bloggaajan näin hyvin. Joskus jopa paremmin kuin oman "oikean" ystävän. Minulla on tapahtunut pari kerta näin kun olen lukenut jonkun blogia.

Olen myös itsekin kirjoittanut paljon henkilökohtaisia asioita itsestäni ja ajatuksistani. Mutta toisaalta pohdin, että täytyykö minun kirjoittaa ylipäätä julkisesti omasta elämästäni. Toisaalta on se kiva lukea myöhemmin, mutta en kuitenkaan kirjoittaa omasta mielestäni liian paljon yksityiselämästäni.

Tiedän, että en aina kirjoittaa "oikein" ja kuvatkaan ei ole parhaita laadultaan, mutta silti tykkään kirjoittaa.

Jos puhutaan vielä bloggaamisesta, sitten minusta tuntuu, että lukijat tuntevat minua jo aika hyvin, mutta minä en tiedä lukijoistani erityisesti mitään? Olisi kiva tietää jotain.

No comments:

Post a Comment