ARHIIV

22/10/2014

Minu imelikud harjumused/ Minun oudot tottumukset TOP 10

Ma ei teagi, kas on üldse sobilik oma kiiksudest nii avalikult rääkida, aga ehk keegi on mõne koha pealt samasugune kui mina?

Egas midagi, eks ma siis paljastan end:
1. Vaibad peavad olema (minu silmis) sümmeetriliselt teiste mööbliesemete suhtes (kapp, laud, diivan jne). Ometi tugitoolid peavad olema viltu. Kõlab loogiliselt? Vist mitte.

2. Mu varbaküüned peavad olema alati lakitud punaseks. Ma ausalt ei tea, miks muud värvid ei sobi.

3. Koduuksest esimesena sisse astudes võtan ma ennast kahe minuti jooksul pesu väele. (Muidugi siis kui külalisi pole - sellepärast te seda tsirkust näinud polegi.) Heal juhul otsin hiljem endale midagi kerget "kodukat" selga. Midagi sellist, mis mind ei ahista.

4. Öökapi peal peab olema veeklaas.

5. Külmkapi peal (ülemised-kes teab, see teab) magnetid peaksid olema minu silmis loogiliselt jaotatud ja "õiges" kohas. Sama kehtib ka raamis piltide kohta. Üleüldse kui hakkan mõtlema, siis igal asjal on meie kodus see "oma koht".

6. Mikrolaineahju uks ei ole peaaegu kunagi kinni, vaid alati jäetud sellisesse asendisse, et kui uks kinni panna, siis hakkab koheselt tööle. Tobe harjumus lihtsalt.

7. Lusikad peavad olema sahtlis nii, et "varred" on kõik ühel pool.

8. Magamistoas on (ribi-)kardinad alati kinni. Tahan pimedat nurka. Üldse meeldib hämarus palju rohkem kui ere valgus.

9. Öösiti peab alati köögis põlema väike lamp. Juhul kui mul on vaja minna lastetuppa või kuhugi, siis näen kohe koridori. See harjumus jäi külge sellest ajast kui ma ühel eluperioodil hakkasin meeletult pimedust kartma.

10. Kui ma võtan pähe mingi idee, siis ma ei suuda oodata kuni ma selle teostan. Näiteks esmaspäeval nägin poes kahte lõnga ja tahtsin lastele mütsid kududa.

Seega ma ei suutnud isegi magama minna enne kui mütsid valmis kudusin... Öösel kell kolm. Ma võin olla magamata ja söömata ka, peaasi, et saaksin teha seda, mida plaanisin. Aga nagu näha, siis lastele ma neid mütse keset ööd proovida ei saanud ja Lennarti müts on natukene liiga suur.

Ma loodan, et ma nüüd kedagi päris ära ei ehmatanud. Ega ma siis täielik kontrollfriik ka pole. Ainult natukene. Võtkem asja huumoriga nagu ka mu lähedased koos minuga mu ebanormaalsuste üle naeravad. Nii see lihtsalt on. (Mina naeran ka.)

[Translate]

En tiedä, että onko soveliasta kertoa noin julkisesti mun oudoista tottumuksista, mutta ehkä joku on samanlainen?

1. Mattojen täytyy olla suorassa muiden huonekalujen suhteen. Sen sijasta nojatuolijen täytyy olla vinossa. Logiikka? Ehkä ei.

2. Mun varpaankynsien täytyy olla aina lakattu punaiseksi. En tiedä, miksi muut värit eivät sovi.

3. Heti kun tulen kotiin, sitten kahden minuuttin aikana riisun melkein kaikki vaatteet. Ne ahdistaa mua. (Mutta kukaan ei ole nähnyt sitä, koska en tee noin vieraaiden edessä.)

4. Yöpöydän päällä täytyy olla vesilasi.

5. Jääkapin päällä olevat magneetit pitäisi olla "minun silmissäni" suorassa. Ja üleisesti otten kaikilla tavaroilla meidän kotona on "oma paikka".

6. Mikrouunin ovi täytyy jättä aina auki näin, että kun sen sulkee, sitten se alkaa heti lämmittämään ruokaa. Turhan outo tottumus.

7. Lusikoiden täytyy olla laatikoissa näin, että "varret" ovat samalla puolella.

8. Makuuhuonessa täytyy olla aina verhot (kaihtimet) edessä. Tykkään pimeästä.

9. Mutta yöllä täytyy aina palaa keittiössä pikkulamppu, että jos täytyy keskellä yötä mennä lastenhuoneseen tai johonkin, sitten on keittiössä heti valo.

10. Jos mä haluan tehdä jotain, sitten en malta odottaa kunnes saan sen tehtyä. Voin olla nukkumatta ja syömättä, mutta toteutan idean. Esimerkiksi maanantaina näin kaupassa kaksi lankaa ja tiesin heti, että haluan tehdä niistä lapsille pipot. Eli en malttanut odottaa vaan tein ne valmiiksi... Kello oli kolme yöllä.

Toivottavasti en säikähtänyt ketään. En ole totaalinen kontrollifriiki. Ehkä vaan vähän. Mutta ottakaa asiaa huumorilla niin kuin minä ja mun läheiset sen tekee!

10 comments:

 1. Väga ilusad mütsid! :)

  ReplyDelete
 2. Sul oli selline harjumus ka, et teised ei võinud sinu juures nõusid pesta, sest sul on oma kord, kuidas nõud kapis peavad olema. Algul mulle tundus, et suht suva ju, kes peseb ja kuidas paneb....AGA NÜÜD: ainult mina tean kodus, millises järjekorras nõud kapis peavad olema. Iga kord, kui Indrek nõusid peseb, on KÕIK valesti kappi pandud ja seal on mingi meeletu segadus, mis mind ärritab :D

  ReplyDelete
 3. Nii hea teema, aitäh, sain kõhutäie naerda!

  ReplyDelete
 4. Ka minul on see n6ude teema. Ei lasegi teistel neid pesta. Ka muud asjad on minu jaoks Omal kohal. Koristamis järjekord jne:)

  ReplyDelete
 5. Ka minul on see n6ude teema. Ei lasegi teistel neid pesta. Ka muud asjad on minu jaoks Omal kohal. Koristamis järjekord jne:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaatan, et nõudeteema on vist naiste pärusmaa.
   Ma ei hakanud lisama, et millegipärast kruuside sangad peaksid alati natuke paremas suunas olema :D

   Delete
 6. Sellised nö "kiiksud" teevadki inimesest selle kes ta on ja ... see on vahva. Igal ühel omad veidrused. Minu jaoks tundus kogu Su kirjapandu täitsa normaalne :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Võibolla meil on sarnased kiiksud, siis äkki ei saagi aru :D?

   Delete