ARHIIV

23/04/2014

Äratus! TOP 4

Mu õde postitas laheda postituse, kuidas tema laps on teda hommikuti äratanud.
Mul tulid kohe omad kogemused meelde:

- Küünelakihais. Maal, kusjuures vist isegi sellist äratust on olnud kaks korda. Ärkasin vastikult imeliku lõhna peale üles. Eleanora oli siis vist ~2,5-aastane. Ta oli mu käekotist võtnud uhiuue erkpunase küünelaki ja sellega mu sendid ja pangakaardid ära värvinud.... Atsetooniga sain puhtaks... Pangakaart enam ei töötanud, vanaema voodilinad ja valge vaip olid rikutud.

- Terve korter oli punane. Seekord oli siis leitud mu erkpunane huulepulk! Eleanora valge body oli punane, põrand oli punane, uksed... Kaks punast värvi diivanit olid täis mu puudripuru ja lauvärvitolmu. Tõeline naine. Vannitasin teda tol päeval vist neli korda järjest, body viskasin prügikasti ja minu õnneks olid diivanid juba niisamagi punast värvi (tolmuimejaga sain meigipuru kätte), eriti suur õnn, et huulepulgamaalingud olid ainult põrandal ja ustel (ning muidugi temal endal)... Vedas, et tapeet jäi puhtaks. 

- 112. Tegin silmad lahti selle peale, et kuskilt kostub kellegi hääl. Nimelt Eleanora rääkis minut aega 112-numbrile helistades tädikesega juttu.

- Avasin silmad. Õnn, et ma ei teinud järske liigutusi, sest mu pea kohal oli kullaga kaetud šampuseklaasid reas... Ja siis diivaniäärtele olid kenasti kaetud ka kullaga kaunistatud teetassid ja taldrikud... Nii vaikselt tegutsetud ja nii hoolikalt vitriinkapist välja tõstetud, et ma isegi kuulnud nõude kilinat.

Kõige suurem ehmatus oli siiski tookord kui nägin teda üleni punasena (huulepulgast), võtsin telefoni ja helistasin, et issand ma saan kohe vist närvivapustuse...

Ja kus siis mina - ema olin????
Eks ikka jäin korra tukkuma. Vahest jäime koos lõunaunele ja Eleanora ärkas varem üles, teinekord jäin diivanil magama kui ta multikat vaatas. Njah, kahju küll, aga emad on vahest/tihti väsinud...

No comments:

Post a Comment