ARHIIV

29/03/2014

Vastused teie küsimustele

Vastasin üheksale küsimusele.

1. Mis kandis sa Soomes elad?

- Helsingist ~35km. Linna ma ei avalda. Nii igaks juhuks.

2. I actually do have question for you if you usually do not mind. if you are writing on additional social sites, I would like to follow you. Could you make a list every one of your communal sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?


- I have only this blog-site.
Ausalt öeldes mul pole olnud viitsimist teha enda blogile facebooki-lehte. Twitterit ma ei kasuta. Ja tegelikult ma arvan, et vaevalt mu blogile seda vaja oleks. Loevad need, kes loevad.

3. Oled sa kunagi mõelnud, kes sinust oleks saanud või mis sa oleksid arvatavasti teinud, kui ei oleks sa 19- aastaselt lapseootele jäänud?

- Eks ma oleks mõnda aega edasi pidutsenud ja hiljem ikkagi õppima läinud seda ametit, mida alati olen tahtnud.

4. Kas elad majas või korteris? Võiksid teha pilte kodust. 


- Elame korteris. Kolm tuba. Kuna meil oli alles remont, õigemini sisustamine on hetkel veel natuke pooleli, siis plaanisingi teha lähiajal pilte meie kodust.

5. Vaatasin, et lasid lapsed Soomes ristida. Kuidas Soomes seda asja ajama peab?

- Lapse saad ristida sel juhul kui vähemalt üks vanematest on leeritatud ja kuulub Soome kogudusse. Samuti peab olema vähemalt üks ristivanem, kes kuulub Soome kogudusse. 
Mina käisin täiskasvanute-leeris koos õega (temast siis sai lastele ametlik ristiema). 
Soomes ristitakse laps tavaliselt 1-3-kuuselt. 

6. Kas sa oled abielus?


- Ei ole.

7. Kas sa oled Soomes koolis käinud, mis seal on teistmoodi?

- Olen jah mõne aasta ka õppinud Soomes. Teistmoodi on vist päris mitu asja. Ma enam ei mäletagi täpselt mis, oleksin pidanud tol ajal märkmed üles kirjutama. Kuid siis kui ma enda täditütre kooli kaasa võtsin paariks päevaks, siis tema märkas kohe, et koolis oli lebo olek, igaüks jõi, sõi jne siis kui tahtis, samal ajal jätkati tunniga. Ei olnud mingit teemat ka hilinemistega. Aga selline vaba-olemine oli kohati lausa minu jaoks häiriv. Muidugi oli oma asi kuidas kodutöid tegid ja millal, kuid kui tähtajaks need valmis polnud, siis ikka läbi lillede sind ka ei vaadatud. (Räägin siis hetkel täiskasvanuterühmast koolis.)

8. Kas sa kavatsed blogisse enda tehtud videosid lisada?

- Ma pole sellele mõelnud. Ma arvan, et mu hääl oleks liiga imelik mulle endale, nii et sellest ei tuleks midagi head välja. Aga ära iial ütle iial. (Muidugi ma ei oska seda bloggerit kasutada veel nii hästi, et videot üles panna.)

9. Mis su päris nimi on?


- Liina. Perekonnanime ma siiski ei avalda.

No comments:

Post a Comment