ARHIIV

12/03/2014

Lihunikuhakatis

Vabandage taimetoitlased.

Ostsin täna Tarjoustalost (1,99 € kg) 10-kilose sealihatüki. Tulin koju ja asusin tükeldama. Esimest korda elus. Kuna mul kogemust ega teadmist sellise töö jaoks pole, siis improviseerisingi. 

"Vot näed, see lihatükk hea kamaraga läheb ahjulihaks, too kont läheb supi sisse ja ooooo - siit saab paar head šnitslit!"

Osad tükid lõikasin sellisteks kuubikuteks ja panin sügavkülma. Teinekord on hea lihtne võtta ja kohe kartulitega mitmeks tunniks ahju visata ja siuhti ongi mul lihapada valmis.

Niisiis ... Kell on kohe kohe kaksteist: kondiliha on nüüd valmis, seljanka sisse panin ka nüüd hunnik liha, namm. Ahjuliha ja kartul on ka valmis. 

Ning nüüd ei tee ma vähemalt kaks päeva süüa. Ahjaa valetan, homme küpsetan siiski järgi jäänud imeliku kujuga ribid ahjus.

Pidin muidugi ikka mõned pildid ka tegema.



Tädi alati ostis suvel pool siga, siis tegi hakkliha ja mida kõike muud. Mina olen siiani kalli raha eest erinevaid lihatükke ostnud. Peaks ka ikka targemalt planeerima ja tihedamini liha külmikusse valmis tegema.

Kogemusi? Nõuandeid?

2 comments:

  1. Ma jumaldan liha, aga ma ei suuda seda paljakäega katsuda, ei kala/kana ega siga . Jube mees alati tükeldab ja maitsestab . Minu meelest kõige jubedam asi üldse toorest liha katsuda .

    ReplyDelete
  2. Mõtlesin muid asju samal ajal. Ega mulle ka ei meeldi eriti, see oli täiesti esimene kord selline suurem ettevõtmine.

    ReplyDelete