ARHIIV

23/01/2014

Soolataigen ehk võlutaigen

Vaja läheb:

- Kaks klaasi jahu
- Pool klaasi soola
- Üks klaas vett
- Lusikatäis toiduõli

(Kui taigen tundub liiga kuiv, siis ära lisa kohe vett juurde, vaid tee käed märjaks ja sõtku edasi.)

Soolataignast võib voolida ükskõik mida. Meie teemaks oli seekord mängusöök lapsele tema mängukööki. 

Valmis meisterdatud kujud panin pannile ja ahju. Soolataigen peaks kivistuma ka niisama ühe öö jooksul.

Järgmisel päeval värvisime (tavaliste värvidega) kivistunud kujud ära.

+ lihtsad koostisosad ja lihtne teha
+ looduslik
+ üldiselt lapsed ei söö seda, sest see on soolane

Pildid tegemisest järk-järgult:


4 comments:

  1. Väga lahe idee ja teostus, sain ka häid mõtteid;-)

    ReplyDelete
  2. Oleme lisanud ka toiduvärve taignasse, siis saab koheselt värvilise taigna.

    ReplyDelete
  3. Mis temp. ja kaua hoidsite ahjus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vahest 200 kraadi 15 min (sel juhul taigen natuke paisub) ja teinekord 150 kraadi 1,5h. Silma järgi vaatan.

      Kusjuures kui ahju ei pane, siis 2-3 päevaga kõvatub sed taigen ise ära.

      Delete