ARHIIV

01/08/2013

Keha muutused raseduse ajal

Midagi minu rasedustest:

- Kaalutõus esimese raseduse ajal ~12kg, teise raseduse ajal olen 10kg juurde võtnud, kuid sünnituseni veel kaks kuud aega.

- Sassis hormoonid. (Teise) raseduse ajal lõi rasedus mu kilpnäärme hormoonid paigast. Sellega kaasnes ebaloomulik väsimus ja juuste välja langemine.

- Pearinglus, nõrkus. Tingitud madalast hemoglobiinist (mõlema raseduse ajal) ja ka madalast vererõhust.

- Paistetus. Kõht, seedimine reageeris toidule paistetusega. Esimestel kuudel oli korralik raseda kõht ees tänu paistetusele. Huviga ootan lõpurasedust, et näha kui palju vett mu keha hakkab kinni hoidma.

- Kokkusurutud põis. (Teise) raseduse ajal algas põiele surve avaldamine juba esimestel raseduskuudel. See jätkub siiani (rasedusnädalaid 29+2).

- Veenilaiendid. Mu kehas on parem pool vereringlusest häiritud, sest ainult paremal jalal on veenilaiendid. Mõlema raseduse ajal on see vaevus mind kimbutanud, seekord veenilaiendeid algas juba kuuenda raseduskuu pealt juurde tekkima. Vahepeal on need ka valulikud.

- Puusad on mul ilmselgelt laiemaks vajunud, vaagnaluu valuga olen juba tutvust teinud mõnel korral kui voodist näiteks kiiresti püsti olen tahtnud tõusta.

- Üldiselt armid kehal, väljaveninud nahk pärast sünnitust.

Lugemist:

















No comments:

Post a Comment